Šovakar Jaunpiebalgā sāksies Vislatvijas dziesminieku saiets

Piektdien, 9. augustā, plkst.19 Jaunpiebalgas novada Lielkrūzēs sāksies Vislatvijas Dziesminieku Saiets, informēja pasākuma pārstāve Ilze Zveja.

Notikums jau ceturto gadu kopā pulcē dažādu paaudžu dziesminiekus un dzejniekus, dziesmu un dzejas draugus. Dziesmas tajā sāk skanēt jau agrā piektdienas pēcpusdienā, kad Lielkrūzēs ierodas pirmie dalībnieki, un negrib rimt arī svētdien, kad izskanējis saieta noslēguma rituāls.

Piektdienas vakara koncertā muzicēs Daidze Andersone, Ēriks Loks, Helēna Kozlova, Egons Pičners, Kristaps Sudmalis, Edgars Mākens (Gaujarts) un Edgars Šubrovskis, brāļi Ziemeļi un Sandra Bula, Marģers Eglinskis, Silvestrs Sīlis, Zane Jančevska, Mikus Frišfelds, Maija Lāce, Uldis Kākulis, Zane Zālīte un Jana Egle, Vilnis Punka un Andris Mičulis. Dzeju lasīs Knuts Skujenieks, Arvīds Ulme, Arnis Mincenhofs, Inta Riekstiņa, Māris Salējs un Zane Daugule. Šajā vakarā visus priecēs arī mākslinieks Agris Dzilna ar vērienīgu ugunsskulptūru.

Vakara koncertam izskanot, mūzika un dzeja turpinās skanēt pie jauno dziesminieku un dzejnieku ugunskura. Estrādē nakts koncertā muzicēs Helēna Kozlova un grupa Levīti. Īpašu programmu Dzejas mājā piedāvās Kristaps Sudmalis un grupa Karogi kopā ar dzejniekiem.

Sestdienas, 10. augusta, rīts sāksies ar darbošanos dziesmu, dzejas un amatu darbnīcās. Dziesmu darbnīcā, kas norisināsies Lielkrūžu šķūnī no plkst. 11, savas dziesmas mācīs dziesminieki Ilmārs Romančuks, Vilnis Punka, Egons Pičners, Dinārs Gulbis, Valdis Atāls un Kārlis Kazāks.

Dzejas darbnīca, kuras vadmotīvs šogad ir Dzeja Lielkrūzēm!, Dzejas mājā noritēs divās daļās – būs dzejas lasījumi un kopīga Lielkrūžu dzejas jostas darināšana. Dzejas lasījumos piedalīsies Agita Draguna, Māris Salējs, Jana Egle, Amanda Aizpuriete, Egons Pičners, Zane Daugule, Arnis Mincenhofs, Ineta Stadgale, Laura Dudare, Jānis Cirvelis, kā arī vēl citi Dziesminieku saieta rakstošie un dziedošie dalībnieki.

Liekrūžu dzejas jostas darināšanā aicināts piedalīties ikviens, kuram ir kāda četrrinde, sešrinde vai astoņrinde, ko dāvināt Dziesminieku saietam Lielkrūzēs. Autori paši katrs savu veltījumu uzrakstīs uz linu audekla lapām, kuras pēc tam tiks šūtas kopā krāšņā, izrakstītā vai šoreiz jāsaka - aprakstītā Lielkrūžu jostā.

Jauno dziesminieku koncertā 10. augustā plkst. 15 uzstāsies Inese Vanaga, Juris Gausiņš, Līva Vilnīte, Jānis Cirvelis, Salaspils muzikālā darbnīca, Vecpilsētas dziedātāji, Stefans Ezra Dimiters, Noi Kristiansens, Aivars Umbraško, Gundars Āboliņš un citi.

Sestdienas vakara koncertā, kas sāksies plkst. 19, muzicēs Kārlis Kazāks, Valdis Atāls, Haralds Sīmanis, Mikus Straume, Viktors Ellers, Jānis Jansons, Ilmārs Pumpurs, Imants Daksis, Eduards Cauna, Matīss Anuzis, Arnis Čakstiņš, Egons Pičners, Dinārs Gulbis, Laura Dudare un Dzintars Šusts, Ilmārs Romančuks, Jānis Žagariņš. Dzeju lasīs Valdis Bisenieks, Amanda Aizpuriete, Raimonds Knesis, Sandra Vensko, Marika Svīķe un Agita Draguna. Savukārt pēc vakara koncerta pirmo reizi saiets turpināsies ne tikai ar sadziedāšanos, bet būs arī danči. Spēlēs Ilmārs Pumpurs un Andris Davidonis, pareizos deju soļus ierādīs Dace Circene un viesi no Francijas.

Saieta koncertus šogad vadīs Vita Krūmiņa, Edīte Liepiņa un Ēriks Pozemkovskis.

Vairāk informācijas www.dziesminiekusaiets.lv


Autors: Kulturasdiena.lv. 2013. gada 9. augusts